Уникално

Алистър Овърийм и Минотауро откриват ММА сезона в България

12.01.2011 г. 14:48 ч.

Иван Донков

Алистър Овърийм и Минотауро откриват ММА сезона в България

"Real Pain Challenge - RISING FORCE" ще бъде основна стъпка в изграждането на новото поколение български бойци - разкри изпълнителният директор на клуба Любо Геджев.

Шампионът на К-1Алистър Овърийм и абсолютният шампион на UFC Антонио Родриго Ногейра - Минотауро ще открият новия сезон на Смесените бойни изкуства (ММА) в България. Двамата са официални гости на на петата поредна гала вечер от веригата "Real Pain Challenge - RISING FORCE". Състезанието ще се проведе на 18 Февруари в Зала 1 на НДК.

"Изобщо не беше трудно да доведем звезда, като Ногера", заяви изпълнителният директор на боен клуб Real Pain Любомир Геджев.

"Той искаше да направи семинар за Бразилско Жиу - Житцу в България, но е възпрепятстван заради операцията, на която се подложи. Родриго Ногейра е мой познат и благодарение на контактите ни неговото присъствие стана реалност. Друг официален гост на "RISING FORCE" ще бъде Алистър Овърий. Много трудно обаче може да видим такива звезди в действие, защото са подписали много сериозни договори с големи компании", разкри Геджев.

Родриго Ногера - Минотауро има черен колан по Джудо и Бразилско Жиу - Житцу и впечатляваща статистика от 32 победи срещу 6 загуби. В кариерата си Нигера е записал победи срещу имена като Ранди Котюр, Тим Силвия, Фабрицио Вердун, Сергей Харитонов и др.

Началото на веригата "Real Pain Challenge - 2010" ще сложат девет изключително атрактивни двубоя по ММА и четири Муай -Тай срещи. Този път едни срещу други ще се изправят най-перспективните български бойци срещу гости от Русия, Холандия, Италия, Украйна, Сърбия, Македония и Хърватска.

"RISING FORCE ще бъде номер едно от гледна точка на организация и представяне. Нямаме големи имена, но подбираме бойци с потенциал, които тепърва ще се развиват. Избрахме да изграждаме новото поколение бойци.  Муай-Тай срещите ще бъдат много силни. Поканили сме състезатели от топ 3 в света, които ще се бият помежду си. Ще бъде уникално", коментира Любо Геджев.

Трите главни битки в ММА са: Стефан Шопов срещу Христо Христов, Камен Георгиев срещу Бага Агаев и сблъсък между зрелищни чужденци, които ще направят показно.

Турнирът ще бъде подгрят от състезание по Бразилско Жиу-Житцу. То ще се проведе на 22 януари в зала „Дескрийм", а роганизаторите от "Real Pain" и Българската федерация по БЖЖ стимулират младите таланти като за първи път въвеждат и награден фонд за подобен тип спортна проява.

"В световен мащаб има само няколко състезания с награден фонд на Бразилско Жиу-Житцу. Сумите не са големи, но го направихме, за да стимулираме младите. Очаквам да дойдат състезатели и от други спортове - джудо и самбо. Кантарът е в 9,00 часа, а мачовете започват в 11,00", каза Любо Геджев.

 
Коментари

engladper - 08:20, 17 май

Наконец-то, чтото полезное:)

Andrycroli - 04:19, 17 яну

Высотная опора ЛЭП - изготовление и монтаж

Yoshio - 03:08, 5 апр

HHIS I should have thuoght of that!

Paulo - 04:33, 4 апр

What an awesome way to explain this-now I know evgirthyne!

Marina - 19:45, 3 апр

I just hope whveoer writes these keeps writing more!

Напиши коментар
Други
Други

Доволни сме, със сигурност ще се върнем в Банско

Мъглата е голям проблем навсякъде, но организаторите се справиха отлично, казва Атле Скаардал.


България спечели купа "Странджа" при мъжете и жените

Симеон Чамов спечели купа „Странджа“. Станимира Петрова пък спечели купа "Странджа" при жените.


Шампионът Крум Дончев прекрати кариерата си

"Прекратявам активна състезателна дейност с усмивка и удовлетворение, тъй като спортът ми даде много - личностно израстване, спортни постижения, много приятелства", обясни Дончев.


Най-добрите скиорки пристигнаха в България

Освен жените в София по същото време кацна и бившата звезда в ските Албрето Томба, който е специален гост на организаторите на Световната купа в Банско.


Жълт спорт

Григор проваля сезона на Маша

Шарапова сигурно тъгува и по краткия отпуск на двамата миналата година, когато си направиха романтична ваканция в Мексико.


Наши футболни национали тренират на масата

Бодурчето и Русия решиха да му отпуснат края в една от най-шумните дискотеки в Лондон.


Коко Динев загърбил женкарството покрай Емилия

Коко променил коренно отношението си и към своята половинка Емилия.


Николай Михайлов потвърди за раздялата с Алисия

"Да, с Алисия сложихме край на отношенията ни след 4-годишна връзка, изпълнена с незабравими моменти", обяви Ники Михайлов.