Сблъсък на истината

Видолов: Срещу Своге е финалът на сезона за нас

29.05.2012 г. 17:36 ч.

bsport.bg

Видолов: Срещу Своге е финалът на сезона за нас

"Това е финалът на сезона за нас. Искам отборът да играе умно и спокойно, но същевременно и с пределна концентрация във всеки един момент", заяви наставникът на "канарчетата" преди утрешния бараж срещу Спортист (Своге) за влизане в "А" група.

Треньорът Костадин Видолов сподели очакванията си за решителния мач на неговия Ботев (Пловдив) срещу Спортист (Своге). Баражът за влизане в "А" група е утре от 17:00 часа на стадион "Славия" в "Овча Купел". 

"Това е финалът на сезона за нас. Зарядът в подобни мачове наистина е по-различен, но хубавото за нас е, че тази пролет изиграхме няколко срещи, в които така да се каже бяхме опряни до стената и нямахме право на грешка. Момчетата свикнаха с напрежението и отговорността, и се надявам това да ни бъде от полза. Реално погледнато не ни очаква нищо ново, просто още един такъв мач. Разликата е, че той е последен и успехът в него ни връща в „А" група, каквато е и нашата голяма цел този сезон", каза Видолов.

„Все още не знаем дали Сашо Александров ще е готов за игра.

Това сигурно ще се реши в деня на мача. Атмосферата в нашия лагер е много добра. Важността на срещата мотивира достатъчно футболистите. Със сигурност ще търсим победата в редовното време, което не означава, че трябва да бързаме и да действаме припряно. Трябва да отбележим поне един гол повече от съперника и можем да го направим. Искам отборът да играе умно и спокойно, но същевременно и с пределна концентрация във всеки един момент", продължи спецът.

„Запознахме се с играта на противника, имаме представа за силните и слабите им страни. Спортист заслужава уважение. След като са достигнали до този бараж, значи не са случаен отбор. Все пак, мисля че ако повторим представянето си от силните ни мачове през пролетта ще постигнем това, което искаме", каза Видолов.

„Сигурен съм, че в сряда отново ще имаме подкрепата на страхотната ни публика. Тя е най-голямото предимство на Ботев пред останалите отбори. Очаквам феновете да бъдат на познатото си ниво и да дадат криле на момчетата. За футболистите е привилегия да играят при подобна атмосфера и вярвам, че ще зарадваме хората с влизане в елита. За целта обаче, ни остават още 90 минути, в които трябва да докажем, че заслужаваме да сме сред най-добрите в България", завърши наставникът на "канарчетата".

 
Коментари

Няма коментари по тази статия

Напиши коментар
Б групи
Други

Доволни сме, със сигурност ще се върнем в Банско

Мъглата е голям проблем навсякъде, но организаторите се справиха отлично, казва Атле Скаардал.


България спечели купа "Странджа" при мъжете и жените

Симеон Чамов спечели купа „Странджа“. Станимира Петрова пък спечели купа "Странджа" при жените.


Шампионът Крум Дончев прекрати кариерата си

"Прекратявам активна състезателна дейност с усмивка и удовлетворение, тъй като спортът ми даде много - личностно израстване, спортни постижения, много приятелства", обясни Дончев.


Най-добрите скиорки пристигнаха в България

Освен жените в София по същото време кацна и бившата звезда в ските Албрето Томба, който е специален гост на организаторите на Световната купа в Банско.


Жълт спорт

Григор проваля сезона на Маша

Шарапова сигурно тъгува и по краткия отпуск на двамата миналата година, когато си направиха романтична ваканция в Мексико.


Наши футболни национали тренират на масата

Бодурчето и Русия решиха да му отпуснат края в една от най-шумните дискотеки в Лондон.


Коко Динев загърбил женкарството покрай Емилия

Коко променил коренно отношението си и към своята половинка Емилия.


Николай Михайлов потвърди за раздялата с Алисия

"Да, с Алисия сложихме край на отношенията ни след 4-годишна връзка, изпълнена с незабравими моменти", обяви Ники Михайлов.