Тежък нокаут

Никола Дипчиков трупира Гогов за 17 секунди (ВИДЕО)

14.05.2014 г. 19:18 ч.

Иван Донков

Никола Дипчиков трупира Гогов за 17 секунди (ВИДЕО)

Има добри български бойци, но не искат да се бият с мен. Мисля, че се притесняват. Който иска да се бие с мен, аз съм готов, каза Никола Дипчиков след поредната си зрелищна победа.

По-малко от 17 секунди бяха необходими на Никола Дипчиков, за да нокаутира Христо Гогов на турнира по смесени бойни изкуства TWINS MMA 5. Това е десетата победа на Дипчиков в първия рунд, с което потвърди мнението, че е сред водещите бойци на България в категория до 93 кг.

Христо Гогов досега нямаше загуба на ММА. Неговата специалност са бокс и граплинг, но въпреки това не успя да застраши сериозно съперника. Неприятно впечатление направи опитът му да нанесе удар, докато Дипчиков подаваше ръка за поздрав в началото на срещата. Също така, той не поздрави нито един боец при откриването на галата.

Много бързо гардът на Гогов беше разбит и след два снаряда в главата се просна в безсъзнание на земята. Тежкият нокаут разтревожи голяма част от публиката в "Христо Ботев'. Възстановяването на Христо отне повече време от самия мач, като той успя да се изправи на крака едва от третия опит.

Предишните две срещи на Никола Дипчиков бяха срещу чужденци. Той нокаутира африканеца Лахат Файе и румънската звезда Николо Бонати - Красивия.

"Очаквах да нокаутирам Христо Гогов, но не толкова бързо. Неспортсменската му постъпка не ме ядоса. Знам, че е по-слаб от мен. Преди да станеш профи трябва да се научиш да уважаваш противниците. Затова ми беше ясно, че няма как мача да завърши в негова полза, при условие, че няма уважение към мен.

Такова нещо не може да ме озлоби, даже го съжалявам. Ако трябва да съм честен, стана ми неприятно като го свалих. Знам, че здравето е на първо място, а в момента в България играем за малко пари и не си заслужава да получаваме такива травми.

Много силно се надявам да направя мач срещу силен противник. Има добри български бойци, но не искат да се бият с мен. Много хора отказват. Мисля, че се притесняват от боя с мен. На този етап разликата между чужденци и българи не е голяма. Който иска да се бие с мен, аз съм готов на 24 часа в денонощието", каза Никола Дипчиков след поредния си успех с нокаут.

 
Коментари

Димитър - 13:23, 24 май

Браво,най-после да видим боец с добра боксова техника!

Напиши коментар
Други
Други

Доволни сме, със сигурност ще се върнем в Банско

Мъглата е голям проблем навсякъде, но организаторите се справиха отлично, казва Атле Скаардал.


България спечели купа "Странджа" при мъжете и жените

Симеон Чамов спечели купа „Странджа“. Станимира Петрова пък спечели купа "Странджа" при жените.


Шампионът Крум Дончев прекрати кариерата си

"Прекратявам активна състезателна дейност с усмивка и удовлетворение, тъй като спортът ми даде много - личностно израстване, спортни постижения, много приятелства", обясни Дончев.


Най-добрите скиорки пристигнаха в България

Освен жените в София по същото време кацна и бившата звезда в ските Албрето Томба, който е специален гост на организаторите на Световната купа в Банско.


Жълт спорт

Григор проваля сезона на Маша

Шарапова сигурно тъгува и по краткия отпуск на двамата миналата година, когато си направиха романтична ваканция в Мексико.


Наши футболни национали тренират на масата

Бодурчето и Русия решиха да му отпуснат края в една от най-шумните дискотеки в Лондон.


Коко Динев загърбил женкарството покрай Емилия

Коко променил коренно отношението си и към своята половинка Емилия.


Николай Михайлов потвърди за раздялата с Алисия

"Да, с Алисия сложихме край на отношенията ни след 4-годишна връзка, изпълнена с незабравими моменти", обяви Ники Михайлов.