В групата

Тонев пътува със Селтик за Лига Европа

04.11.2014 г. 15:04 ч.

bsport.bg

Тонев пътува със Селтик за Лига Европа

Тонев беше лишен от състезателни права за седем мача в Шотландия от местната футболна асоциация заради расизъм миналия четвъртък.

Българският национал Александър Тонев ще бъде включен в състава на Селтик за гостуването на румънския Астра в Лига Европа в четвъртък, съобщи мениджърът на шотландския футболен първенец Рони Дейла.

Тонев беше лишен от състезателни права за седем мача в Шотландия от местната футболна асоциация заради расизъм миналия четвъртък.

Българинът беше наказан след обвинение за расистка обида от чернокожия защитник на Абърдийн Шей Лоугън в мача за първенство между двата отбора на 13 септември.

Дейла призна, че Тонев, който категорично отрича обвиненията на Лоугън, е останал шокиран от санкцията и се чувства депресиран. Той все пак ще бъде включен в състава на Селтик за гостуването в Румъния и ще пътува за Букурещ утре.

„Александър идва с нас като част от отбора за мача срещу Астра. Той е много, много депресиран. Изключително му е тежко, защото е убеден, че е невинен. Ние го подкрепяме, защото смятаме, че наложеното му наказание не е правилно. В случая става въпрос за дума срещу дума и ние вярваме на Александър“, коментира Дейла, цитиран от БТА.

 
Коментари

Няма коментари по тази статия

Напиши коментар
Лига Европа
Други

Доволни сме, със сигурност ще се върнем в Банско

Мъглата е голям проблем навсякъде, но организаторите се справиха отлично, казва Атле Скаардал.


България спечели купа "Странджа" при мъжете и жените

Симеон Чамов спечели купа „Странджа“. Станимира Петрова пък спечели купа "Странджа" при жените.


Шампионът Крум Дончев прекрати кариерата си

"Прекратявам активна състезателна дейност с усмивка и удовлетворение, тъй като спортът ми даде много - личностно израстване, спортни постижения, много приятелства", обясни Дончев.


Най-добрите скиорки пристигнаха в България

Освен жените в София по същото време кацна и бившата звезда в ските Албрето Томба, който е специален гост на организаторите на Световната купа в Банско.


Жълт спорт

Григор проваля сезона на Маша

Шарапова сигурно тъгува и по краткия отпуск на двамата миналата година, когато си направиха романтична ваканция в Мексико.


Наши футболни национали тренират на масата

Бодурчето и Русия решиха да му отпуснат края в една от най-шумните дискотеки в Лондон.


Коко Динев загърбил женкарството покрай Емилия

Коко променил коренно отношението си и към своята половинка Емилия.


Николай Михайлов потвърди за раздялата с Алисия

"Да, с Алисия сложихме край на отношенията ни след 4-годишна връзка, изпълнена с незабравими моменти", обяви Ники Михайлов.