Необходимост

Кардинални промени след уволнението на Любослав Пенев

20.11.2014 г. 23:10 ч.

bsport.bg

Кардинални промени след уволнението на Любослав Пенев

„Ще има кардинални промени във футбола, при всички случаи, който и да бъде треньор, трябва да знаете, че нямаме материал", обяви Наско Сираков.

Любослав Пенев вече не е селекционер на националния отбор на България! Новината съобщи Йордан Лечков след завършилото заседание на Изпълкома на Българския футболен съюз.

„Всички бяхме единодушни, аз моето мнение съм си го казал отдавана. Повече ще ви каже Борислав Михайлов“, заяви първият вицепрезидент на БФС.

„Ще има кардинални промени във футбола, при всички случаи, който и да бъде треньор, трябва да знаете, че нямаме материал", обяви Наско Сираков.

„Не сме готови с нов треньор, надявам се до Нова година да имаме такъв. Знаете, че следващия ни мач е чак през март с Италия“, коментира Михайлов. Президентът на БФС разкри, че в никакъв случай новият селекционер няма да е чужденец.

Той призна, че за лошите резултати са виновни и футболистите. „Те го подведоха. Някои от тях се самозабравиха. Питах ги какъв им е проблемът след мача с Малта. Никой нищо не каза“, каза още Михайлов.

„Много ме е яд, че се разделяме с Любо Пенев. Очевидно обаче тези играчи не го заслужават.

Той вкара дисциплина в отбора. Със сигурност отлепи ютията, но е факт, че сме четвърти в групата. Нека изберем новия селекционер, има още 1 година до европейското. Ще опитаме и нещо ново. Със сигурност една от целите ще е и подмладяване на отбора", заяви Михайлов.

Президентът на футболната ни централа каза още, че няма да има футболист, който да бъде изгонен от националния отбор. „Никой от нас никога не се е месил на нито един треньор. Когато стане ясно името на новия селекционер той ще прецени кого да вика.

Като футболен съюз ние ще се опитаме да променим много неща в първенството. Самите клубове трябва да се замислят и да не купуват чужденци. Трябва да си развиват школите", коментира Михайлов.

Той имаше и съвет към медиите: „Искам да престанете да се упражнявате върху играчите от '94 г. Защото те са дали много на тази държава“.

 
Коментари

д-р Семов - 09:02, 21 ное

Добре , че смениха Л.Пенев.Той се оказа една лакомия за пари , като чичо си и не намери доблест да си подаде оставката.Така се изниза и от Ботев Пд.Какви тренъори са те -две думи не могат да произнесат като хората ,само мучат...

Напиши коментар
Национален отбор
Други

Доволни сме, със сигурност ще се върнем в Банско

Мъглата е голям проблем навсякъде, но организаторите се справиха отлично, казва Атле Скаардал.


България спечели купа "Странджа" при мъжете и жените

Симеон Чамов спечели купа „Странджа“. Станимира Петрова пък спечели купа "Странджа" при жените.


Шампионът Крум Дончев прекрати кариерата си

"Прекратявам активна състезателна дейност с усмивка и удовлетворение, тъй като спортът ми даде много - личностно израстване, спортни постижения, много приятелства", обясни Дончев.


Най-добрите скиорки пристигнаха в България

Освен жените в София по същото време кацна и бившата звезда в ските Албрето Томба, който е специален гост на организаторите на Световната купа в Банско.


Жълт спорт

Григор проваля сезона на Маша

Шарапова сигурно тъгува и по краткия отпуск на двамата миналата година, когато си направиха романтична ваканция в Мексико.


Наши футболни национали тренират на масата

Бодурчето и Русия решиха да му отпуснат края в една от най-шумните дискотеки в Лондон.


Коко Динев загърбил женкарството покрай Емилия

Коко променил коренно отношението си и към своята половинка Емилия.


Николай Михайлов потвърди за раздялата с Алисия

"Да, с Алисия сложихме край на отношенията ни след 4-годишна връзка, изпълнена с незабравими моменти", обяви Ники Михайлов.