Опасност

Данъчните пъдят Лионел Меси от Испания?

24.11.2014 г. 2:45 ч.

BNews - BSport

Данъчните пъдят Лионел Меси от Испания?

Звездата на Барселона Лео Меси намекна, че може да напусне "Камп Ноу".

Лионел Меси може да напусне Испания, след като продължава да бъде в нарушение на данъчните закони.

Меси получи първия си сблъсък с данъчните миналата година, когато бе обвинен в укриване на € 4,1, спечелени от имидж права в шел фирми в Белиз и Уругвай.

Съгласно испанското законодателство, всеки, който има повече от € 120 000 недеклариран доход, автоматично е изправен пред присъда "затвор", но това обикновено става, ако нарушителят е съгласен да плати.

Меси плаща договорена сума от € 5 млн с уреждане, но властите са решили да принудят аржентинският футболист да бъде изправен пред съда, с възможността да го пратят в затвора.

Звездата на Барселона Лео Меси намекна, че може да напусне "Камп Ноу". 

Аржентинецът отговори доста уклончиво на въпрос от вестник "Оле" в родината му как вижда бъдещето си в тима и не даде очакваните гаранции, че кариерата му ще приключи при "блаугранас".

"Аз живея в настоящето. Затова сега искам просто да се насладя на един силен и ползотворен сезон с Барселона. Искам да спечеля титли през тази кампания, нищо повече."

"След края на този сезон, ще видим какво ще стане. Знаете, че във футбола има много обрати. Винаги съм казвал, че искам да остана до края на кариерата си тук, но невинаги нещата се случват така, както си планирал."

"Ако всичко зависеше само от мен, аз никога нямаше да напусна Барселона. Но, както вече казах, невинаги нещата се случват така, както искаш, особено във футбола, където обратите са ежедневие."

 
Коментари

Няма коментари по тази статия

Напиши коментар
Испания
Други

Доволни сме, със сигурност ще се върнем в Банско

Мъглата е голям проблем навсякъде, но организаторите се справиха отлично, казва Атле Скаардал.


България спечели купа "Странджа" при мъжете и жените

Симеон Чамов спечели купа „Странджа“. Станимира Петрова пък спечели купа "Странджа" при жените.


Шампионът Крум Дончев прекрати кариерата си

"Прекратявам активна състезателна дейност с усмивка и удовлетворение, тъй като спортът ми даде много - личностно израстване, спортни постижения, много приятелства", обясни Дончев.


Най-добрите скиорки пристигнаха в България

Освен жените в София по същото време кацна и бившата звезда в ските Албрето Томба, който е специален гост на организаторите на Световната купа в Банско.


Жълт спорт

Григор проваля сезона на Маша

Шарапова сигурно тъгува и по краткия отпуск на двамата миналата година, когато си направиха романтична ваканция в Мексико.


Наши футболни национали тренират на масата

Бодурчето и Русия решиха да му отпуснат края в една от най-шумните дискотеки в Лондон.


Коко Динев загърбил женкарството покрай Емилия

Коко променил коренно отношението си и към своята половинка Емилия.


Николай Михайлов потвърди за раздялата с Алисия

"Да, с Алисия сложихме край на отношенията ни след 4-годишна връзка, изпълнена с незабравими моменти", обяви Ники Михайлов.