Висящи въпроси

И Емил Костадинов с остри думи за "г-н Любчо Пенев"

24.11.2014 г. 20:31 ч.

bsport.bg

И Емил Костадинов с остри думи за "г-н Любчо Пенев"

Костадинов зададе десет въпроса към бившия си съотборник от ЦСКА и националния тим на България, когото нарича "г-н Любчо".

Членът на Изпълкома на БФС Емил Костадинов отговори на нападките на бившия национален селекционер Любослав Пенев.

Пред агенция БЛИЦ Костадинов зададе десет въпроса към бившия си съотборник от ЦСКА и националния тим на България, когото нарича "г-н Любчо".

Ето позицията на "екзекутора на петлите":

"Много съжалявам, че се получи такава ситуация, в която са замесени големи футболисти на България. Дори и да съм непредубеден привърженик на ЦСКА, тези елементарни нападки, изказани сякаш от улицата на миналия век, ще ми направят грозно впечатление. Но тъй като моето име бе пряко посочено в тази словесна боза, реших да отговоря риторично по реда на отправените безпочвени обвинения и квалификации.

1. Не съм назначен в ЦСКА в периода, в който е посочен във въпросното интервю, от г-н Любчо, а заех позиция в любимия си клуб по покана на Васил Божков. Моята визитка и на състезател, и на ръководител, е успешна. Като ръководител имам шампионска титла, Купа и Суперкупа на България.

2. По отношение на неграмотността само ще кажа, че с г-н Любчо учихме заедно в едно училище и това не е университетът в Оксфорд.

3. Да попитам г-н Любчо на каква цена и как продаде ЦСКА навремето?

4. По отношение на детско-юношеския футбол в България ще кажа, че аз лансирах Методи Деянов за треньор и в ЦСКА, и в БФС. Защо обаче г-н Любчо се намесва в тези неща, след като никога не е работил в детско-юношеския футбол и тази материя му е чужда.

5. Искам да отбележа нещо много важно – имам кабинет в сградата на БФС, докато този на г-н Любчо май беше в СПА центъра на "Царско село". И докато ние обезпечавахме националния отбор, треньорът на този отбор г-н Любчо плуваше по цял ден и не ходеше на мачове от първенството.

6. Г-н Любчо упорито не присъстваше на треньорски конференции на УЕФА. За три години го видях само на една и тя беше наскоро. По време на официалното събиране вечерта г-н Любчо пиеше вино с испанския треньор в съседен ресторант. В УЕФА заемам позиции на високо ниво в две важни комисии от седем години насам. Не знам кой е изпитвал за треньорски лиценз г-н Любчо, но мен ме изпитва шефът в това направление в треньорската школа на УЕФА Мишел Саблон и ми постави висока оценка.

7.  Темата Ботев (Пловдив). Г-н Любчо искаше да взима още една колосална заплата за сметка на националния отбор. Аз и Данчо Лечков бяхме против, защото иначе потъпквахме решение на Изпълкома. Може би оттогава не сме му симпатични.

8. Г-н Любчо да обясни къде са парите от повиквателните на националите от последните мачове на България. Дали ги е глобил и ако е така, защо не е отчел сумата в БФС. Защо избирателно за едно и също провинение е наказвал по различен начин футболистите и за какво са отишли тези глоби. Тук е мястото да кажа, че без разрешение и без да ни уведоми, г-н Любчо уреди две спаринг срещи с отбор, разследван и наказан от УЕФА. Бе му простено за пореден път. Както и това, че не изпълни целите да играем плейоф миналите квалификации и завърши четвърти – място, на което сме и в момента след неговото треньорство.

9. Нека ни кажеш как взимаше нереално високата си заплата? По какъв механизъм? Всички добре знаят, че още когато беше треньор на ЦСКА, на г-н Любчо му взеха международния паспорт. Ако той обясни как си е получавал заплатата от БФС, ще стане ясно кой е пристъпвал закона.

10. Всички в БФС дадохме пълна свобода на г-н Любчо. Никой не му се е бъркал за нищо. Създадохме му такива условия, че освен редовната огромна заплата той имаше служебен автомобил и безплатно гориво, както за него, така и за семейството му”.

 
Коментари

Няма коментари по тази статия

Напиши коментар
Национален отбор
Други

Доволни сме, със сигурност ще се върнем в Банско

Мъглата е голям проблем навсякъде, но организаторите се справиха отлично, казва Атле Скаардал.


България спечели купа "Странджа" при мъжете и жените

Симеон Чамов спечели купа „Странджа“. Станимира Петрова пък спечели купа "Странджа" при жените.


Шампионът Крум Дончев прекрати кариерата си

"Прекратявам активна състезателна дейност с усмивка и удовлетворение, тъй като спортът ми даде много - личностно израстване, спортни постижения, много приятелства", обясни Дончев.


Най-добрите скиорки пристигнаха в България

Освен жените в София по същото време кацна и бившата звезда в ските Албрето Томба, който е специален гост на организаторите на Световната купа в Банско.


Жълт спорт

Григор проваля сезона на Маша

Шарапова сигурно тъгува и по краткия отпуск на двамата миналата година, когато си направиха романтична ваканция в Мексико.


Наши футболни национали тренират на масата

Бодурчето и Русия решиха да му отпуснат края в една от най-шумните дискотеки в Лондон.


Коко Динев загърбил женкарството покрай Емилия

Коко променил коренно отношението си и към своята половинка Емилия.


Николай Михайлов потвърди за раздялата с Алисия

"Да, с Алисия сложихме край на отношенията ни след 4-годишна връзка, изпълнена с незабравими моменти", обяви Ники Михайлов.