Силна серия

Лукойл Академик спечели баскет-дербито с Левски

27.11.2014 г. 4:32 ч.

bsport.bg

Лукойл Академик спечели баскет-дербито с Левски

Чарлс Томас завърши с 23 точки за победителите, Тери Смит добави 21. С толкова за Левски се отчете Станимир Маринов за Левски, Павлин Иванов реализира 20.

Лукойл Академик продължава без загуба в баскетболния шампионат. Отборът на Йовица Арсич се наложи над шампиона Левски с 91:77 в дербито от кръга.

Силна серия от 18:2 позволи на "студентите" да поведат с 22:7 в първата четвърт. Пасивът мобилизира гостите и след силни изяви на Станимир Маринов и Павлин Иванов, Левски намали изоставането си до шест точки.

Във втората четвърт двата отбора се редуваха да поемат инициативата. Лукойл повече с двуцифрена разлика при 40:30, но "сините" отговориха със седем безответни точки. На почивката домакините имаха аванс – 44:39.

Отборът на Арсич продължи да увеличава разликата след подновяването на играта, въпреки че Левски подобри играта си в защита. Последната четвърт започна със седем поредни точки за Академик.

Стоян Гюроски даде кураж на "сините" с две тройки, но серия от 14:0 даде възможност на домакините да дойграят срещата спокойни за крайния резултат. 

Чарлс Томас завърши с 23 точки за победителите, Тери Смит добави 21. С толкова за Левски се отчете Станимир Маринов за Левски, Павлин Иванов реализира 20.

 
Коментари

Няма коментари по тази статия

Напиши коментар
Баскетбол
Други

Доволни сме, със сигурност ще се върнем в Банско

Мъглата е голям проблем навсякъде, но организаторите се справиха отлично, казва Атле Скаардал.


България спечели купа "Странджа" при мъжете и жените

Симеон Чамов спечели купа „Странджа“. Станимира Петрова пък спечели купа "Странджа" при жените.


Шампионът Крум Дончев прекрати кариерата си

"Прекратявам активна състезателна дейност с усмивка и удовлетворение, тъй като спортът ми даде много - личностно израстване, спортни постижения, много приятелства", обясни Дончев.


Най-добрите скиорки пристигнаха в България

Освен жените в София по същото време кацна и бившата звезда в ските Албрето Томба, който е специален гост на организаторите на Световната купа в Банско.


Жълт спорт

Григор проваля сезона на Маша

Шарапова сигурно тъгува и по краткия отпуск на двамата миналата година, когато си направиха романтична ваканция в Мексико.


Наши футболни национали тренират на масата

Бодурчето и Русия решиха да му отпуснат края в една от най-шумните дискотеки в Лондон.


Коко Динев загърбил женкарството покрай Емилия

Коко променил коренно отношението си и към своята половинка Емилия.


Николай Михайлов потвърди за раздялата с Алисия

"Да, с Алисия сложихме край на отношенията ни след 4-годишна връзка, изпълнена с незабравими моменти", обяви Ники Михайлов.