Забрана

Махнаха Япония от баскетболната карта

29.11.2014 г. 19:53 ч.

bsport.bg

Махнаха Япония от баскетболната карта

Международната баскетболна федерация (FIBA), наложи забраната в сряда, като се обоснова, че Японската баскетболна асоциация не е спазила изискванията.

Япония е изключена от всички международни баскетболни състезания, включително и Олимпиадата, след като в страната не успяха да обединят двете си национални баскетболни лиги.

"Бих искал да се извиня на играчите и целият останал персонал", каза президентът на Японската баскетболна асоциация (JBA) Мицуру Маруо. "В момента най-голямата ни цел е да вдигнем тези забрани възможно най-бързо".

Международната баскетболна федерация (FIBA), наложи забраната в сряда, като се обоснова, че Японската баскетболна асоциация не е спазила изискванията.

Ръководството на местната асоциация не е успяло да слее професионалната bj Лига и националната баскетболна лига в страната на изгряващото слънце.

Забраната за международни състезания включва и мъжкия, и женския национален отбор на Япония, което означава, че страната е заплашена от това да не успее да играе на квалификациите за Олимпиадата в Рио 2016 година.

 
Коментари

Няма коментари по тази статия

Напиши коментар
Баскетбол
Други

Доволни сме, със сигурност ще се върнем в Банско

Мъглата е голям проблем навсякъде, но организаторите се справиха отлично, казва Атле Скаардал.


България спечели купа "Странджа" при мъжете и жените

Симеон Чамов спечели купа „Странджа“. Станимира Петрова пък спечели купа "Странджа" при жените.


Шампионът Крум Дончев прекрати кариерата си

"Прекратявам активна състезателна дейност с усмивка и удовлетворение, тъй като спортът ми даде много - личностно израстване, спортни постижения, много приятелства", обясни Дончев.


Най-добрите скиорки пристигнаха в България

Освен жените в София по същото време кацна и бившата звезда в ските Албрето Томба, който е специален гост на организаторите на Световната купа в Банско.


Жълт спорт

Григор проваля сезона на Маша

Шарапова сигурно тъгува и по краткия отпуск на двамата миналата година, когато си направиха романтична ваканция в Мексико.


Наши футболни национали тренират на масата

Бодурчето и Русия решиха да му отпуснат края в една от най-шумните дискотеки в Лондон.


Коко Динев загърбил женкарството покрай Емилия

Коко променил коренно отношението си и към своята половинка Емилия.


Николай Михайлов потвърди за раздялата с Алисия

"Да, с Алисия сложихме край на отношенията ни след 4-годишна връзка, изпълнена с незабравими моменти", обяви Ники Михайлов.