Назначение

Очаквано: Ивайло Петев е новият национален селекционер

18.12.2014 г. 1:23 ч.

bsport.bg

Очаквано: Ивайло Петев е новият национален селекционер

"Аз и моят екип, ще направим всичко възможно да вземем максимума от точки, които ни предстоят в тая квалификация.", каза Петев.

Очаквано Ивайло Петев бе избран на днешното заседание на Изпълкома на БФС за новия национален селекционер на България. Новината бе първо съобщена от члена на Изпълкома и президент на Локомотив (София) Николай Гигов.

"Отговорникът за националните отбори Йордан Лечков е имал разговори с различни кандидати. Петев обаче бе избран единодушно", заяви президентът на БФС Борислав Михайлов. Договорът на Петев влиза в сила от 1 януари.

"Хвърлям се в дълбоката вода, на футболен език. Аз и моят екип, ще направим всичко възможно да вземем максимума от точки, които ни предстоят в тая квалификация.

Да изградим наш стил, който да радва всички привърженици на футбола и в най-близко бъдеще да участваме и ние на голям форум", коментира Петев.

Договорът му е за 3 години, а в щаба му ще влязат - Алекси Желязков - помощник-треньор, Роко Перота - кондиционен треньор, Любо Шейтанов - треньор на вратарите, Валентин Филипов – доктор. 

"Тези, които са в момента в най-добро състояние, те ще играят в квалификациите. Така че всеки един може да бъде част от националния отбор.

Определяща ще бъде моментната форма за това кой ще повикам. Това е дълг към държавата и който дойде трябва да дава не 100%, а повече за доброто на отбора", категоричен е Петев.

 
Коментари

Няма коментари по тази статия

Напиши коментар
Национален отбор
Други

Доволни сме, със сигурност ще се върнем в Банско

Мъглата е голям проблем навсякъде, но организаторите се справиха отлично, казва Атле Скаардал.


България спечели купа "Странджа" при мъжете и жените

Симеон Чамов спечели купа „Странджа“. Станимира Петрова пък спечели купа "Странджа" при жените.


Шампионът Крум Дончев прекрати кариерата си

"Прекратявам активна състезателна дейност с усмивка и удовлетворение, тъй като спортът ми даде много - личностно израстване, спортни постижения, много приятелства", обясни Дончев.


Най-добрите скиорки пристигнаха в България

Освен жените в София по същото време кацна и бившата звезда в ските Албрето Томба, който е специален гост на организаторите на Световната купа в Банско.


Жълт спорт

Григор проваля сезона на Маша

Шарапова сигурно тъгува и по краткия отпуск на двамата миналата година, когато си направиха романтична ваканция в Мексико.


Наши футболни национали тренират на масата

Бодурчето и Русия решиха да му отпуснат края в една от най-шумните дискотеки в Лондон.


Коко Динев загърбил женкарството покрай Емилия

Коко променил коренно отношението си и към своята половинка Емилия.


Николай Михайлов потвърди за раздялата с Алисия

"Да, с Алисия сложихме край на отношенията ни след 4-годишна връзка, изпълнена с незабравими моменти", обяви Ники Михайлов.