Заради федерацията

Президентът на БК Дунав хвърля оставка

31.12.2014 г. 16:47 ч.

bsport.bg

Президентът на БК Дунав хвърля оставка

Красимир Трифонов прогнозира, че догодина в първенството ще останат не повече от три отбора.

Президентът на Баскетболен клуб Дунав Русе Красимир Трифонов обяви, че се оттегля в края на първенството заради несъгласие с водената от Българската федерация по баскетбол политика, съобщава БГНЕС.

"Считам последното наказание, наложено на клуба – да играе следващия си домакински мач без публика, заради "спортно хулиганство" от страна на публиката, както и наложените глоби, за наказателна акция срещу Дунав, заяви Красимир Трифонов.

Поводът за острата му реакция е наказанието, което Арбитражната комисия е наложила обидите от страна на публиката към съдиите по време на мача между Дунав и Нефтохимик.

Отборът трябва да играе пред празна зала и да плати 1000 лв. глоба. Отделно 1000 лв. глоба има и за самия Красимир Трифонов за обвиненията му към Любомир Амиорков като дежурен делегат, че е "неподготвен".

В момента субсидията, която клубът получава от БФБ е 13 600 лв. годишно, а от спонсори идват близо 30 пъти повече пари. Дунав ще довърши първенството, но бъдещето му през следващия сезон при тази ситуация остава неясно.

Красимир Трифонов прогнозира, че догодина в първенството ще останат не повече от три отбора. Той коментира още, че трябва да се чува повече думата на Националната баскетболна лига, която организира първенството, а не на федерацията, която сравни с ликвидационните съвети от началото на демокрацията по отношение на баскетболния спорт. 

 
Коментари

Няма коментари по тази статия

Напиши коментар
Баскетбол
Други

Доволни сме, със сигурност ще се върнем в Банско

Мъглата е голям проблем навсякъде, но организаторите се справиха отлично, казва Атле Скаардал.


България спечели купа "Странджа" при мъжете и жените

Симеон Чамов спечели купа „Странджа“. Станимира Петрова пък спечели купа "Странджа" при жените.


Шампионът Крум Дончев прекрати кариерата си

"Прекратявам активна състезателна дейност с усмивка и удовлетворение, тъй като спортът ми даде много - личностно израстване, спортни постижения, много приятелства", обясни Дончев.


Най-добрите скиорки пристигнаха в България

Освен жените в София по същото време кацна и бившата звезда в ските Албрето Томба, който е специален гост на организаторите на Световната купа в Банско.


Жълт спорт

Григор проваля сезона на Маша

Шарапова сигурно тъгува и по краткия отпуск на двамата миналата година, когато си направиха романтична ваканция в Мексико.


Наши футболни национали тренират на масата

Бодурчето и Русия решиха да му отпуснат края в една от най-шумните дискотеки в Лондон.


Коко Динев загърбил женкарството покрай Емилия

Коко променил коренно отношението си и към своята половинка Емилия.


Николай Михайлов потвърди за раздялата с Алисия

"Да, с Алисия сложихме край на отношенията ни след 4-годишна връзка, изпълнена с незабравими моменти", обяви Ники Михайлов.