Шампионка

Официално: Елена Исинбаева се завръща в спорта

12.02.2015 г. 19:58 ч.

bsport.bg

Официално: Елена Исинбаева се завръща в спорта

Исинбаева спечели Олимпиадите през 2004 в Атина и 2008 г. в Пекин, а четири години по-късно в Лондон трябваше да се задоволи с бронзовия медал.

Двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева се връща в големия спорт. Най-великата състезателка в тази лекоатлетическа дисциплина обяви това на пресконференция в четвъртък.

Исинбаева не е участвала в турнири след победата си на Световното първенство през 2013 г. в Москва. Нейната цел е да спечели квота за Олимпиадата в Рио де Жанейро. Миналата година през юни тя роди момиченце.

Рускинята заяви, че ще участва на Олимпийските игри в Рио през 2016 година само, ако прецени, че е готова за златен медал.

"Много съм щастлива, че се връщам в ЦСКА, където ще имам неограничени възможности. За мен връщането в ЦСКА е и връщане в големия спорт. Целите и амбициите ни съвпадат. Ще мога да ви кажа дали ще съм готова за медали в Рио в края на 2015 година.

Моля ви да ми дадете това време, за да се подготвя. Ако старата травма ми пречи да се готвя, няма да го правя. Или ще се готвя за златен медал или ще обявя края на кариерата си", каза Исинбаева.

Исинбаева спечели Олимпиадите през 2004 в Атина и 2008 г. в Пекин, а четири години по-късно в Лондон трябваше да се задоволи с бронзовия медал.

Тя има във витрината си три златни медала от световни шампионати на открито и четири в зала. Подобрявала е световния рекорд 28 пъти.

 
Коментари

Edilene - 15:26, 19 дек

None can doubt the vecarity of this article.

Karina - 14:48, 18 дек

Thank you so much for this artielc, it saved me time!

Напиши коментар
Други
Други

Доволни сме, със сигурност ще се върнем в Банско

Мъглата е голям проблем навсякъде, но организаторите се справиха отлично, казва Атле Скаардал.


България спечели купа "Странджа" при мъжете и жените

Симеон Чамов спечели купа „Странджа“. Станимира Петрова пък спечели купа "Странджа" при жените.


Шампионът Крум Дончев прекрати кариерата си

"Прекратявам активна състезателна дейност с усмивка и удовлетворение, тъй като спортът ми даде много - личностно израстване, спортни постижения, много приятелства", обясни Дончев.


Най-добрите скиорки пристигнаха в България

Освен жените в София по същото време кацна и бившата звезда в ските Албрето Томба, който е специален гост на организаторите на Световната купа в Банско.


Жълт спорт

Григор проваля сезона на Маша

Шарапова сигурно тъгува и по краткия отпуск на двамата миналата година, когато си направиха романтична ваканция в Мексико.


Наши футболни национали тренират на масата

Бодурчето и Русия решиха да му отпуснат края в една от най-шумните дискотеки в Лондон.


Коко Динев загърбил женкарството покрай Емилия

Коко променил коренно отношението си и към своята половинка Емилия.


Николай Михайлов потвърди за раздялата с Алисия

"Да, с Алисия сложихме край на отношенията ни след 4-годишна връзка, изпълнена с незабравими моменти", обяви Ники Михайлов.