С един бронз

Линдзи Вон напусна безславно световното по ски

13.02.2015 г. 17:21 ч.

bsport.bg

Линдзи Вон напусна безславно световното по ски

"Прибирам се вкъщи при кучетата ми", каза само Линдзи, но допълни, че за стартовете от Световната купа в Банско ще е на линия.

Американската звезда на алпийските ски Линдзи Вон напусна безславно световното по ски, което се провежда в домашния й курорт Вейл и съседния Бийвър Крийк. Скоростната кралица спечели само един бронзов медал в супергигантския слалом.

"Прибирам се вкъщи при кучетата ми", каза само Линдзи, но допълни, че за стартовете от Световната купа в Банско ще е на линия. Да и дава сили отново бе дошъл нейния приятел Тайгър Уудс, но след груба грешка в първия манш тя остана на 14-о място.

Водещата американка в гигантския Микаела Шифрин също кара слабо в I манш и зае 8-о място. Тя си остава последния шанс за титла на САЩ при жените в слалома утре.

Шампионката от супергигантския слалом и второ в спускането Анна Фенингер смрази конкуренцията още в първия манш. Във втория тя увеличи аванса си, но груба грешка малко след средата за малко да я изхвърли от състезанието.

В крайна сметка Анна овладя ските и грабна заслужено второто си злато от световното. "Днес невероятното се случи и аз спечелих", каза Фенингер.

 
Коментари

Няма коментари по тази статия

Напиши коментар
Други
Други

Доволни сме, със сигурност ще се върнем в Банско

Мъглата е голям проблем навсякъде, но организаторите се справиха отлично, казва Атле Скаардал.


България спечели купа "Странджа" при мъжете и жените

Симеон Чамов спечели купа „Странджа“. Станимира Петрова пък спечели купа "Странджа" при жените.


Шампионът Крум Дончев прекрати кариерата си

"Прекратявам активна състезателна дейност с усмивка и удовлетворение, тъй като спортът ми даде много - личностно израстване, спортни постижения, много приятелства", обясни Дончев.


Най-добрите скиорки пристигнаха в България

Освен жените в София по същото време кацна и бившата звезда в ските Албрето Томба, който е специален гост на организаторите на Световната купа в Банско.


Жълт спорт

Григор проваля сезона на Маша

Шарапова сигурно тъгува и по краткия отпуск на двамата миналата година, когато си направиха романтична ваканция в Мексико.


Наши футболни национали тренират на масата

Бодурчето и Русия решиха да му отпуснат края в една от най-шумните дискотеки в Лондон.


Коко Динев загърбил женкарството покрай Емилия

Коко променил коренно отношението си и към своята половинка Емилия.


Николай Михайлов потвърди за раздялата с Алисия

"Да, с Алисия сложихме край на отношенията ни след 4-годишна връзка, изпълнена с незабравими моменти", обяви Ники Михайлов.