Официално

Стъки обяви край на ММА кариерата си

17.02.2015 г. 17:16 ч.

bsport.bg

Стъки обяви край на ММА кариерата си

Стъки става в историята като първия българин с победа в най-голямата ММА организация, UFC - когато победи Luiz Cane с технически нокаут в UFC 134 през 2011.

Българският ММА боец Станислав Недков - Стъки обяви официално, че се оттегля от професионалните състезания. Това е логичният избор след множество травми, които са пречели за пълноценна подготовка преди двубоите, призна 33-годишният.

"След консултации с лекарския ми екип и по техен професионален съвет, взех окончателно решение да прекратя състезателната си дейност.

Много ми е трудно да взема това решение, но имайки предвид физическото ми състояние, смятам че това е най-правилно", добави той, цитиран от mma.bg.

В последния си двубой Стъки записа поражение. На 24 януари в UFC on FOX 14 в Швеция той се изправи срещу украинеца Никита Крилов и загуби.

"След 3 операции на коляното и множество други контузии, които не ми позволяват да се подготвям нормално, водейки до дългите паузи между мачовете ми - за 5 години 4 мача - това е логичното решение", обясни отново Недков.

Стъки става в историята като първия българин с победа в най-голямата ММА организация, UFC - когато победи Luiz Cane с технически нокаут в UFC 134 през 2011.

 
Коментари

Няма коментари по тази статия

Напиши коментар
Други
Други

Доволни сме, със сигурност ще се върнем в Банско

Мъглата е голям проблем навсякъде, но организаторите се справиха отлично, казва Атле Скаардал.


България спечели купа "Странджа" при мъжете и жените

Симеон Чамов спечели купа „Странджа“. Станимира Петрова пък спечели купа "Странджа" при жените.


Шампионът Крум Дончев прекрати кариерата си

"Прекратявам активна състезателна дейност с усмивка и удовлетворение, тъй като спортът ми даде много - личностно израстване, спортни постижения, много приятелства", обясни Дончев.


Най-добрите скиорки пристигнаха в България

Освен жените в София по същото време кацна и бившата звезда в ските Албрето Томба, който е специален гост на организаторите на Световната купа в Банско.


Жълт спорт

Григор проваля сезона на Маша

Шарапова сигурно тъгува и по краткия отпуск на двамата миналата година, когато си направиха романтична ваканция в Мексико.


Наши футболни национали тренират на масата

Бодурчето и Русия решиха да му отпуснат края в една от най-шумните дискотеки в Лондон.


Коко Динев загърбил женкарството покрай Емилия

Коко променил коренно отношението си и към своята половинка Емилия.


Николай Михайлов потвърди за раздялата с Алисия

"Да, с Алисия сложихме край на отношенията ни след 4-годишна връзка, изпълнена с незабравими моменти", обяви Ники Михайлов.