Опасна група

Тежък жребий за България на домакинския Евроволей

16.02.2015 г. 21:54 ч.

bsport.bg

Тежък жребий за България на домакинския Евроволей

Евроволей 2015 ще се проведе в периода 9 - 18 октомври, като домакини са България и Италия. Мачовете ще се проведат в София, Варна, Бусто Арсицио и Торино.

Германия, Чехия и Испания или Холандия ще са в групата ни на Евроволей 2015.

Жребият за груповата фаза на Европейското първенство за мъже бе изтеглен в Народния театър „Иван Вазов“ в столицата - на същото място, където през 1957 г. волейболът е избран за олимпийски спорт по време на 53-ата сесия на Международния олимпийски комитет.

Евроволей 2015 ще се проведе в периода 9 - 18 октомври, като домакини са България и Италия. Мачовете ще се проведат в София, Варна, Бусто Арсицио и Торино.

Срещите от финалната фаза на турнира (полуфинали и финал) ще се състоят в столичната зала "Арена Армеец". За първи път след 14 години (Варна 2001 - жени) България приема финали на Европейско първенство и за първи път след 34 години - финали на мъжко Европейско първенство (Варна 1981 - мъже, София 1981 - жени).

България е в група А и ще играе мачовете си от груповата фаза в София. В група В съперници ще бъдат Италия, Франция, Хърватия и победителя между Естония и Швеция.

В група С спорят Полша, Белгия, Беларус и Словения/Португалия. Особено тежка се очертава група D, където са Русия, Сърбия, Словакия и Финландия.

В края на церемонията в Народния театър беше представена официалната песен на Евроволей 2015 HEROES.

 
Коментари

Няма коментари по тази статия

Напиши коментар
Волейбол
Други

Доволни сме, със сигурност ще се върнем в Банско

Мъглата е голям проблем навсякъде, но организаторите се справиха отлично, казва Атле Скаардал.


България спечели купа "Странджа" при мъжете и жените

Симеон Чамов спечели купа „Странджа“. Станимира Петрова пък спечели купа "Странджа" при жените.


Шампионът Крум Дончев прекрати кариерата си

"Прекратявам активна състезателна дейност с усмивка и удовлетворение, тъй като спортът ми даде много - личностно израстване, спортни постижения, много приятелства", обясни Дончев.


Най-добрите скиорки пристигнаха в България

Освен жените в София по същото време кацна и бившата звезда в ските Албрето Томба, който е специален гост на организаторите на Световната купа в Банско.


Жълт спорт

Григор проваля сезона на Маша

Шарапова сигурно тъгува и по краткия отпуск на двамата миналата година, когато си направиха романтична ваканция в Мексико.


Наши футболни национали тренират на масата

Бодурчето и Русия решиха да му отпуснат края в една от най-шумните дискотеки в Лондон.


Коко Динев загърбил женкарството покрай Емилия

Коко променил коренно отношението си и към своята половинка Емилия.


Николай Михайлов потвърди за раздялата с Алисия

"Да, с Алисия сложихме край на отношенията ни след 4-годишна връзка, изпълнена с незабравими моменти", обяви Ники Михайлов.