Секира

10 години затвор грози боса на ЦСКА

16.02.2015 г. 21:54 ч.

BNews - BSport

10 години затвор грози боса на ЦСКА

Прокуратурата поиска минималния предвиден в закона размер лишаване от свобода за председателя на Надзорния съвет на “червените“.

Главният акционер на ЦСКА Александър Томов може да се окаже за 10 години в затвора.

Прокуратурата поиска минималния предвиден в закона размер лишаване от свобода за председателя на Надзорния съвет на “червените“ и бивш председател на УС на “Кремиковци” Александър Томов, както и за Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев. Те са обвинени в длъжностно присвояване на средства в особено големи размери от “Кремиковци”.

Делото се гледа в Софийска градска прокуратура, която поиска още и конфискация на цялото имущество на четиримата, както и забрана да заемат административни длъжности.

От прокуратурата изтъкнаха, че Томов е имал активна роля в избора на членовете на Надзорния съвет, а след изтеглянето на банков кредит от акционерното дружество ЦСКА само Александър Томов и Александър Гарибов са се разпореждали със сметката, разкрита по него.

Прокуратурата твърди, че е установено безспорно, че парите не са използвани за финансовата дейност на клуба и са отклонени близо 7 милиона лева.

Освен това кредитът не е обслужван. Втората част от обвинението е за длъжностно присвояване от “Кремиковци”.

Припомняме, че през миналата година процесът тръгна за втори път на първа инстанция. През януари 2011 година СГС постанови, че Александър Томов и Иван Иванов трябва да лежат в затвора по 9 години.

Подсъдимите Александър Гарибов и Божко Бонев бяха оправдани. През октомври миналата година Софийският апелативен съд отмени изцяло присъдата на Софийския градски съд срещу Александър Томов, Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев и върна делото за ново разглеждане от друг състав на същия съд.

 
Коментари

Butch - 05:19, 9 авг

Normally I'm against killing but this article slgrehtaued my ignorance.

Kailey - 07:56, 8 авг

Super jazzed about getting that knw-whoo.

Ella - 17:18, 7 авг

« Les politiques s’emmêlent beaucoup les pinceaux lexicaux ces derniers temps »Eh oui, comme l’avait dit Eric Raoult, alors ministre, « si on ouvre la boîte à Pandore, il ne faut pas s’étonner qu’elle en sorte !&ornp;&baqun;.Anosyme

Напиши коментар
А група
Други

Доволни сме, със сигурност ще се върнем в Банско

Мъглата е голям проблем навсякъде, но организаторите се справиха отлично, казва Атле Скаардал.


България спечели купа "Странджа" при мъжете и жените

Симеон Чамов спечели купа „Странджа“. Станимира Петрова пък спечели купа "Странджа" при жените.


Шампионът Крум Дончев прекрати кариерата си

"Прекратявам активна състезателна дейност с усмивка и удовлетворение, тъй като спортът ми даде много - личностно израстване, спортни постижения, много приятелства", обясни Дончев.


Най-добрите скиорки пристигнаха в България

Освен жените в София по същото време кацна и бившата звезда в ските Албрето Томба, който е специален гост на организаторите на Световната купа в Банско.


Жълт спорт

Григор проваля сезона на Маша

Шарапова сигурно тъгува и по краткия отпуск на двамата миналата година, когато си направиха романтична ваканция в Мексико.


Наши футболни национали тренират на масата

Бодурчето и Русия решиха да му отпуснат края в една от най-шумните дискотеки в Лондон.


Коко Динев загърбил женкарството покрай Емилия

Коко променил коренно отношението си и към своята половинка Емилия.


Николай Михайлов потвърди за раздялата с Алисия

"Да, с Алисия сложихме край на отношенията ни след 4-годишна връзка, изпълнена с незабравими моменти", обяви Ники Михайлов.